KASB-HUNARNI MUSTAQIL TANLASHNING MUHIM VAZIFALARI - Allamuratova Nazira Ibragimovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:Kasbga  yoʻnaltirilganlikning  qaror  topishi  (qiziqishlar, moyilliklar, qobiliyatlar, sabablar, bilimlar, koʻnikmalar), oʻzini anglash (shaxsning tanlayotgan  kasbi  toʻgʻrisidagi  oʻz  taasurotlarini  oʻzining  imkoniyatlari  bilan solishtirib  koʻrish)  va  ijtimoiy  foydali  kasbiy  tanlov  bilan  bogʻliq.Kasb-hunarni mustaqil  tanlashga  tayyorlash  tizimi  uch  yoʻnalish  bilan  taʼminlanadi:  axborot (informatsion),  faoliyatli  va  psixologik  yoʻnalishAxborot  yoʻnalishi  maʼlumotlar  va refleksiv komponenti bilan toʻldiriladi.