PSIXOLOGIYADA GO`DAKLIK DAVRIDAGI RIVOJLANISH TO`G`RISIDAGI QARASHLARNING VUJUDGA KELISHI - Komilov Sanjar Qoʻldoshovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Men ushbu maqolamda kichik yoshdagi bolalarning, aniqroq qilib aytadigan  bo`lsam  3  yoshgacha  bo`lgan  bolalarning  ta’limi  haqida  so`z yuritmoqchiman.  Aynan  shu  mavzuga  diqqat  qaratishimga  ko`p  yillar  davomida pedagogik faoliyatim natijasida hosil qilgan xulosalarim sabab bo`ldi. Nima uchun 30-35  nafar  o`quvchilar  ichidan  aqlli  va  sog`lom,  o`tkir  zehnli  va  gapga  quloq soladigan o`quvchilar kamchilikni tashkil etadi. O`qituvchi sinfga bir xil dars beradi, lekin sinf o`quvchilari ichidan darsni namunali o`zlashtirgan, mustaqil xulosa chiqara olganlari  sanoqli.  Qolgan  o`quvchilarga  nima  halaqit  bermoqda?  Maqolamning mazmuni asosini tashkil etuvchi erta ta’lim berish haqidagi fikrlar anashu savollarga javob beradi.