PEDAGOGLAR HAMDA OʻQUVCHILAR OʻRTASIDA HAMJIHATLIKNI MUSTAHKAMLASHNING PDIXOLOGIK USULLARI - Tajiboyeva Kumushoy Ro'zimboyevna, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ma`lumki, maktab hayotida o`quvchilar har tomonlama rivojlanib voyaga yetishadi: Ham jisman, ham ruhan, ham manan. Ularni bilim va tarbiyasi uchun javobgar  bo`lgan  shxslar  hissoblangan  o`qituvchilar  esa  ularga  o`z  farzandlarini tarbiyalagandek, bor bilim va g`ayratlarini namoyon etishadi. Lekin shunday vaziyatlar bo`ladiki o'qituvchi va o'quvchi o'rtasidagi konflikt vaziyatlar sodir bo`ladi. Bu esa o`qituvchidan  vaziyatga  to`g`ri  baho  berishni,  bu  ziddiyatlarni  bartaraf  etish shakllari,metodikasini  puxta  egallashni  talab  etadi.  Quyida  bu  konfliktlarni  bir qanchasi bilan tanishamiz: