BOLALARDA ETNOPSIXOLOGIK XUSUSIYATLARNI SHAKLLANTIRISHNING PSIXOLOGIK MASALALARI - Shukurova Shahnoza Xushbaqovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Bola dunyoni, atrofni ota-ona ko'zlari bilan anglaydi. Ota-onaga nima yomon bo'lsa, bola shuni yomon deb hisoblaydi. Ota-ona kimni xush ko'rsa, bola uchun u inson yaxshi bo'ladi. Bu holat bolani 10-12 yoshiga qadar davom etadi. Undan keyin bola o'zi xulosa qilishga o'rganishni boshlaydi. Shunday ekan, bolaning har bir harakati  -  bu  ko'zgudagi  sizning  aksingiz.  Bolalar  psixologiyasi  19-asr  oʻrtalarida mustaqil fan sifatida ajralib chiqa boshladi.