OʻQUVCHILARNI KASB-HUNARGA YOʻNALTIRISHDA KASBIY MOTIV VA MOTIVATSIYANI SHAKLLANTIRISHNING PSIXOLOGIK MASALALARI - Xushmatova Sarvinoz Noraliyevna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Shaxsning ish faoliyati bilan bogʻliq motivatsiyalarni 3 guruhga ajratish  mumkin;  birinchisi  -  mehnat  faoliyati  motivlari,  ikkinchisi  –  kasb  tanlash motivlari  va  uchinchisi-ish  joyini  tanlash  motivlari.  Aniq  faoliyat  esa  barchasini jamlangan  holda  izohlanadi,  yaʼni,  bunda  mehnat  faoliyati  motivlari,  kasb  tanlash motivlarining  shakllanishi,  shuningdek,  qolgan  ikkita  motiv  orqali  esa  ish  joyini tanlash motivlari ham yuzaga keladi.