OʻQUVCHILAR ORASIDA GIYOHVANDLIKNI VUJUDGA KELISHI HAMDA BARTARAF ETISHNING PSIXOLOGIK VAZIFALARI - Qurbanova Muhlinsa Maxammadjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Giyohvand yoki unga tenglashtirilgan vositalarga muntazam ruju qo‘yish va tibbiy ko‘rsatmalarsiz iste’mol qilish bo’lib, aslida giyohvandlik deviant xulqatvorning bir ko’rinishidir. Giyohvandlik (narkomaniya). Shaxsga va jamiyatga bugun  buzg’unchi  ta’sir  ko’rsatuvchi,  og’ir  sotsial  oqibatlariga  ko’ra  giyohvandlik asosiy o’rin tutadi. Sotsiologik tadqiqotlar ko’rsatishicha, odamlar rohat olish, o’tkir hissiyotlarga kirishish uchun giyohvand moddalarga berilib qoladilar.