SIRENAGA YO‘L OCHGANLAR: HUQUQBUZAR YOKI QAHRAMON? - Gulnoza Muxiddinova (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada favqulodda holatlarda yo‘l harakati qoidalarining buzilishi  bilan  bog‘liq  huquqiy  munosabatlar,  xususan,  haydovchilarning  tez  tibbiy yordam  va  boshqa  maxsus  xizmatlarga  yo‘l  berishi  natijasida  yuzaga  keladigan ma’muriy javobgarlik masalalari yoritilgan. O‘zbekiston Respublikasining Ma’muriy javobgarlik  to‘g‘risidagi  kodeksiga  kiritilgan  o‘zgartish  va  qo‘shimchalar  asosida, zarurat  holatida  sodir  etilgan  huquqbuzarliklarni  istisno  etuvchi  mezonlar  tahlil qilinadi. Shuningdek, Germaniya, Fransiya, Buyuk Britaniya kabi xorijiy davlatlarning “qutqaruv  yo‘lagi”ga  oid  tajribasi  bilan  solishtirma  tahlil  olib  borilgan.  Muallif haydovchilarning  huquqiy  ongi  va  ijtimoiy  mas’uliyatini  oshirish,  inson  hayotini asrash ustuvorligini ta’minlash bo‘yicha tegishli tavsiyalarni ilgari suradi.