YUQORI SINF O'QUVCHILARNI KASB TANLASHLARIGA KOʻMAK BERISHNING IJTIMOIY-PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Nasimova Muqaddam Akbarovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada katta maktab  yoshidagi  о`quvchilarini kasbga yо`naltirishda  dastlabki  pedagogik  jarayonlar  tahlil  etilgan  bо`lib,  bu  jarayonda о`qituvchining  pedagogik  mahorati,  kasb  tanlashga  oid  bilim  va  kо`nikmalari, vazifalari,  shuningdek  kasb  tanlashda  shaxs  xislatlari,  о`quvchi  psixologiyasi, o`quvchilarni kasb tanlashga tayyorligini ko`rsatuvchi mezonlar, o`quvchilarni kasb tanlashga  yo`naltirishga  tayyorlashni  yosh  bosqichlari  mazmuni  haqida  ma‘lumot berilgan.