AVTOMOBIL YO’LLARIDA QO’LLANILADIGAN YO'NALISH TANLAMAS SHAMOL GENERATORLARI - O.A.Shodiyev; D.R. Saidov; H.R. Lapasov (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada yo‘nalish tanlamas shamol generatorlarining tuzilishi, ishlash prinsipi, afzalliklari va qo‘llanilish sohalari yoritilgan. Vertikal o‘qli rotorlar asosida ishlovchi bu generatorlar shamol yo‘nalishidan qat’i nazar energiya ishlab chiqara oladi va ayniqsa shahar, tog‘li hududlar hamda yo‘l infratuzilmalari bo‘yida foydalanish uchun mosdir. Muqobil energiya manbalari rivojlanayotgan bugungi kunda, yo‘nalish tanlamas generatorlar ekologik toza va energiya tejamkor yechim sifatida muhim ahamiyat kasb etadi.