“ALLERGIK KASALLIKLAR ASR KASALLIGIMI? NAFAS YO‘LLARINI HIMOYA QILISH YO‘LLARI” - Alijonov Abduğaffor Abdulaziz óğli (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:    Ushbu  maqola  “Allergik  kasalliklar  asr  kasalligimi?  Nafas yo‘llarini himoya qilish yo‘llari” mavzusida yozilgan bo‘lib, allergik kasalliklarning zamonaviy  jamiyatdagi  o‘rni,  ularning  nafas  olish  tizimiga  ta’siri  va  himoya choralarini o‘rganadi.  Maqolada allergik kasalliklarning tarqalishi, ularning sabablari, diagnostika  usullari,  davolash  usullari  va  profilaktika  choralariga  alohida  e’tibor qaratilgan.  Shuningdek, O‘zbekiston sharoitida allergik kasalliklarning tarqalishi va unga  qarshi  kurashish  bo‘yicha  amalga  oshirilayotgan  chora-tadbirlar  ham  ko‘rib chiqilgan.