O’QUVCHILARDA TANQIDIY FIKRLASHNI INGLIZ TILI DARSLARI ORQALI RIVOJLANTIRISH - Nosirov Ozodbek Gʻulom oʻgʻli; Teshayeva Sevara Zafarjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  o’quvchilarda  tanqidiy  fikrlashni  ingliz  tili darslari  orqali  rivojlantirish  yoritib  berilgan.Maqolaning  boshlanish  qismida  ushbu ko’nikmaning asosiy mohiyati,uning yosh bolalar ongiga ta’siri,tanqidiy fikrlash nega muhimligi  haqida  fikr-mulohaza  yuritilgan.O’quvchilarda  tanqidiy  fikrlashni rivojlantirish  asoslari  keltirilgan.Tanqidiy  fikrlash  tushunchasi  va  uning  ta’lim tizimidagi  roli  ham  yetarlicha  o’rganilgan.Ushbu  maqola  yosh  tadqiqotchilar  va mustaqil izlanuvchilar uchun foydali bo’lishi mumkin.