AVTOMATLASHTIRISH VA INSON MEHNATINING KELAJAGI: ROBOTLAR ISH O‘RNINI EGALLAYDIMI? - Uzaqbergenov Aytbay Jumabay ulı (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  avtomatlashtirish  va  robototexnikaning  inson mehnatiga ta’siri tahlil qilinadi. Zamonaviy texnologiyalar ish jarayonlarini qanday o‘zgartirayotgani,  robotlarning  inson  ish  o‘rinlarini  qanchalik  egallay  olishi, shuningdek,  ishchi  kuchining  kelajagi  va  malaka  talablarining  qanday  o‘zgarishi muhokama  qilinadi.  Statistik  ma’lumotlar  va  real  hayotdan  misollar  yordamida avtomatlashtirishning  ijobiy  va  salbiy  tomonlari  ochib  beriladi.  Maqola  kelajakda inson va  texnologiyaning samarali hamkorligi uchun ta’lim va  malaka oshirishning muhimligini ta’kidlaydi.