TEXNOLOGIK JARAYONLARDA KIBERXAVFSIZLIK MASALALARI - Uzaqbergenov Aytbay Jumabay ulı (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  texnologik  jarayonlarda  kiberxavfsizlik muammolari  va ularning zamonaviy sanoatdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Maqolada ishlab chiqarish va boshqa sanoat sohalarida qo‘llaniladigan boshqaruv tizimlarining kiberhujumlarga qanday zaifligi ko‘rsatilib, DDoS-hujumlar, zararli dasturiy ta’minot, phishing  va  ichki  xatolar  kabi  asosiy  tahdidlar  tahlil  qilinadi.  Shuningdek, kiberxavfsizlikni  ta’minlash  uchun  tizimlarni  yangilash,  kuchli  autentifikatsiya, tarmoqlarni  segmentatsiya  qilish,  xodimlarni  o‘qitish  va  monitoring  qilish  kabi samarali usullar bayon etilgan. Maqola texnologik jarayonlarning barqaror va xavfsiz ishlashi  uchun  kiberxavfsizlikning  muhimligini  ta’kidlaydi  va  ushbu  sohaga  doir zamonaviy yondashuvlarni taklif etadi.