QOVOQLI, KARTOSHKALI VA PIYOZLI NONLAR: FUNKSIONAL MAHSULOTLAR TAYYORLASH TEXNOLOGIYASI - Nazarova Lobar Xolovna, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada qovoq, kartoshka va piyoz kabi tabiiy sabzavotlar asosida  tayyorlangan  uch  turdagi  non  mahsulotlari  ishlab  chiqarish  texnologiyasi yoritilgan. Har bir mahsulot alohida retseptura asosida tayyorlangan bo‘lib, ularning organoleptik, fizik-kimyoviy va biologik xossalari tahlil qilingan. Tadqiqot natijalari ushbu  sabzavotli  nonlar  funksional  oziq-ovqat  mahsuloti  sifatida  iste’molchilarga tavsiya etilishi mumkinligini ko‘rsatdi.