BOSHLANGʻICH SINFLARDA MATEMATIKA TOʻGARAKLARINING OʻTILISHI - Isroilova Matluba Jumanazarovna, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Boshlang‘ich  sinflarda  matematika  to‘garaklarining  o‘tilishi bolalarning  matematik  ko‘nikmalarini  shakllantirishda  muhim  o‘rin  tutadi.  Bu to‘garaklar  nafaqat  dars  jarayonida  o‘rganiladigan  mavzularni  mustahkamlashga xizmat qiladi, balki bolalarning mantiqiy fikrlashini rivojlantirish, muammolarni hal qilish  qobiliyatini  oshirish  va  matematikaga  bo‘lgan  qiziqishni  uyg‘otishga  yordam beradi. To‘garaklarda o‘quvchilar o‘yinlar, amaliy mashg‘ulotlar va interaktiv usullar orqali  matematik  tushunchalarni  o‘zlashtiradilar,  bu  esa  ta’lim  jarayonini  yanada samarali qiladi.