SUN'IY INTELLEKTNING AMALIY JIHATLARI: ZAMONAVIY QOʻLLANMALAR VA KELAJAKDAGI ISTIQBOLLARI - Boboyev Shavkat To’rayevich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.Sun'iy  intellekt  (AI)  texnologiyalarining  jadal  rivojlanishi  turli sohalarda qoʻllanilishi bilan jamiyatga katta iqtisodiy va ijtimoiy taʼsir koʻrsatmoqda. Ushbu maqolada AIning amaliy qoʻllanmalari, jumladan, sogʻliqni saqlash, moliya, sanoat, qishloq xoʻjaligi va taʼlim sohalaridagi ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, AI texnologiyalarining qisqa muddatli va uzoq muddatli istiqbollari, shu jumladan, etik muammolar va ish oʻrinlariga taʼsiri koʻrib chiqiladi.