YOSHLAR O’RTASIDA MUTASSIBLIK VA DINIY MUROSASIZLIK MUAMMOSINING SALBIY OQIBATLARI - Burxonov Faxriddin Shokir o`g`li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola yoshlar orasida mutassiblik va diniy murosasizlik masalalarini  o‘rganadi  va  ularning  salbiy  oqibatlarini  tahlil  qiladi.  Maqolada mutassiblik  va  diniy  murosasizlik  tushunchalari,  ularning  jamiyatga  ta’siri, shuningdek,  yoshlar  hayotidagi  o‘zgarishlarga  olib  kelishi  mumkin  bo‘lgan  salbiy oqibatlar  ko‘rib  chiqiladi.  Islomning  mo‘tadillik  va  bag‘rikenglikka  asoslangan tamoyillari, Shayx Muhammad Sodiq Muhammad Yusufning diniy aqidalar va tarbiya haqidagi  qarashlari  asosida  mutassiblikning  oldini  olish  va  diniy  murosasizlikni bartaraf etish yo‘llari taklif etiladi. Maqola,  yoshlarning  diniy  bilimlarni  to‘g‘ri  o‘rganishi,  mustaqil  fikrlash qobiliyatini rivojlantirish va ijtimoiy bag‘rikenglikni qo‘llashni kuchaytirishga urg‘u beradi. Mutassiblik va diniy murosasizlikni oldini olishda ta’lim-tarbiya, oila, diniy tashkilotlar  va  psixologik  xizmatlarning  rolini  alohida  ta’kidlaydi.  Maqolada keltirilgan metodlar, yoshlar o‘rtasida diniy ekstremizmga qarshi kurashishda samarali vosita bo‘lishi mumkin.