AQL VA ILM MA'NAVIYAT ASOSI - Shoxjaxon Anorboyev Akbarali o`g`li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada aql va ilmning inson ma'naviy hayotidagi o'rni va  ahamiyati  yoritiladi.  Aql  insonni  hayvonot  olamidan  ajratib  turuvchi  asosiy xususiyatlardan biri sifatida ko'rib chiqiladi. Ilm esa, insonni kamolot sari yetaklovchi qudratli vosita sifatida baholanadi. Maqolada shuningdek, aql va ilm o'zaro qanday bog'liq  ekani,  ularning  ma'naviy  yuksalishga  qanday  ta'sir  qilishi  tahlil  qilinadi. Yozuvda tarixiy shaxslar qarashlari, zamonaviy talqinlar va ta'lim-tarbiya jarayonidagi o‘rni ham chuqur yoritilgan.