ZO‘RLIK ISHLATIB SODIR ETILADIGAN JINOYATLAR TUSHUNCHASI VA KRIMINOLOGIK TAVSIFI - Salimjonov Axadjon Alisher oʻg‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  tezisda  zoʻrlik  ishlatib  sodir  etiladigan  jinoyatlarning kriminologik tavsifi, mazkur jinoyatlarning sabablari, ularning sodir etilishiga imkon bergan  shart-sharoitlar  hamda  ularni  oldini  olish  va  profilaktika  masalalari  tahlil qilinadi.  Zoʻrlik  ishlatib  sodir  etiladigan  jinoyatlarni  oldini  olishda  zamonaviy yondashuvlarni  amaliyotga  tatbiq  etish  haqida  fikr  yuritiladi.  Zoʻravonlik jinoyatlarining  asl  ildizlari,  sabablari  hamda  ularni  oldini  olish  masalasi,  mazkur jinoyatlarga qarshi kurash haqida olimlarning qarashlari, fikr va mulohazalari tahlil qilinib guruhlashtiriladi.