UMUMTA'LIM MAKTAB DIREKTOR O‘RINBOSARLARI FAOLIYATI SAMARADORLIGINI OSHIRISH MASALALARI - Rahmatullayeva Shahzoda Abdulla qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Umumta'lim  maktablarida  direktor  o‘rinbosarlari  maktab boshqaruvida  muhim  o‘rin  tutadi.  Ularning  faoliyati  maktabning  ta'lim  sifati, o‘quvchilarning  o‘qish  natijalari,  o‘qituvchilarning  ish  samaradorligi  va  umuman ta'lim  muassasasining  rivojlanish  darajasiga  bevosita  ta'sir  ko‘rsatadi.  Shu  sababli, direktor o‘rinbosarlarini faoliyatini samarali tashkil etish va ularning ish unumdorligini oshirish masalalari ta'lim tizimining ustuvor vazifalaridan biri hisoblanadi.