O‘QUV ISHLARI BO‘YICHA DIREKTOR O‘RINBOSARINING BOSHQARUV FAOLIYATINING MALAKASINI OSHIRISH MUAMMOLARI - Rahmatullayeva Shahzoda Abdulla qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Umumta’lim maktablarining samarali faoliyati ta’lim sifatining yuqori  darajada  bo‘lishiga  bevosita  bog‘liq.  Bu  jarayonda  maktab  rahbariyatining, xususan  o‘quv  ishlari  bo‘yicha  direktor  o‘rinbosarining  roli  nihoyatda  muhimdir. O‘quv ishlari bo‘yicha direktor o‘rinbosari ta’lim jarayonining tashkiliy, metodik va nazorat  funksiyalarini  amalga  oshiradi,  o‘quv  jarayonining  samaradorligini ta’minlashda  boshqaruvchilik  vazifalarini  bajaradi.  Shu  bois,  uning  boshqaruv faoliyatining  malakasini  oshirish  ta’lim  sifatini  yaxshilash,  maktabning  rivojlanish strategiyasini  amalga  oshirishda  muhim  omil  hisoblanadi.  Biroq,  malaka  oshirish jarayonida  bir  qator  muammolar  yuzaga  keladi,  ular  ta’lim  tizimining  samarali ishlashiga to‘sqinlik qiladi.