O‘ZBEK TILIDA SO`Z BIRIKMASINI O‘QITISH METODIKASI - Nurinova Gulchehra Yo’ldoshevna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqola o‘zbek tilida so‘z birikmasini o‘qitish metodikasiga bag‘ishlangan.  Muallif  so‘z  birikmasining  nazariy  asoslari,  amaliy  qo‘llanilishi  va o‘qitish usullarini tahlil qiladi. Maqolada, so‘z birikmasi va unga yondosh holatlar) o‘rtasidagi  farqlar  aniq  misollar  orqali  tushuntiriladi.  Nazariy  jihatlar,  so‘z birikmasining tuzilishi, grammatik aloqasi va ma’no mustaqilligi haqida bilim beriladi. Amaliy  qo‘llanilish  bo‘yicha  so‘z  birikmalarini  to‘g‘ri  tuzish  va  qo‘llash  bo‘yicha mashqlar va misollar keltiriladi.