LINGVOKULTUROLOGIYA VA METAFORIK IFODALAR TASNIFI(INGLIZ VA O'ZBEK TILLARI QIYOSIDA) - Qobuljonova Robiya (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu maqolada lingvokulturologiya sohasi hamda metaforalar haqida o'rganildi. Ularning kelib chiqish tarixi, turlari , ularga oid terminlar haqida ma'lumot  berildi.  Metaforalarning  lingvokulturologik  jihatdan  tahlilining tilshunoslikdagi o'rni to'g'risida izoh berildi. Ingliz va o'zbek tillariga oid metaforik ifodalarga bir nechta misollar berilib , lingvokulturologik jihatdan tahlil qilindi.