MUSIQA MADANIYATI DARSLARIDA ХALQ MUSIQASIDAN FOYDALANISHNING ZAMONAVIY USULLARINI QO’LLASH MЕTODIKASI - Mamajonova Gulzoda (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  musiqa  madaniyati  darslarida  xalq  musiqasidan foydalanishning zamonaviy usullarini qo‘llash  metodikasi yoritilgan.Maqolada xalq musiqasini  interaktiv  dars  shakllarida,  multimediya  resurslari,  integratsiyalashgan o‘qitish  metodlari  va  ijodiy  topshiriqlar  orqali  qo‘llash  bo‘yicha  amaliy  tavsiyalar berilgan.  Shuningdek,  dars  jarayonida  o‘quvchilarning  faolligini  oshirish,  musiqiy eshitish ko‘nikmalarini rivojlantirish hamda milliy o‘zlikni anglashga xizmat qiluvchi pedagogik  yondashuvlar  muhokama  qilinadi.  Maqola  musiqa  o‘qituvchilari, metodistlar va tadqiqotchilar uchun foydali metodik manba bo‘lib xizmat qiladi.