“BOBURNOMA” ASARIDA TABIAT TASVIRINING ILMIY AHAMIYATI SCIENTIFIC SIGNIFICANCE OF THE DESCRIPTION OF NATURE IN “BABURNAME” - Maxmudova Nodira Abduvoxit qizi; Rahmonov G‘ulomjon Rahimjon o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ilm-fan olamida har bir manba o‘z o‘rniga ega. “Boburnoma” asarida ham tabiiy fanlar uchun qimmatli ma’lumotlar mavjud. Bu asarda, ayniqsa,  Mirzo Bobur yashab o‘tgan  va  hayoti  davomida  sayohat  qilgan  hududlarning  botanika,  jug‘rofiya, ma’danshunoslik, ekologiya kabi fanlarga aloqador ma’lumotlar mavjud bo‘lib, ularni tadqiq  etish  kelajakda  tabiiy  fanlar  sohasida  ilmiy  izlanish  olib  boradigan  olimlar uchun muhim ahamiyatga ega.