GEOLOGIK DAVRLAR TASNIFI VA PALEONTOLOGIK TOPILMALAR - Rasulov Azimdjan Nozimdjanovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Аnnotatsiya  Paleontologiya  -  nafaqat  biologiya  va  geologiya  bilan  chambarchas  bog‘liq, balki  insoniyatning  o‘z  tarixini  anglashda  ham  muhim  o‘rin  tutadi.  Paleontologik topilmalar  -  bizga  o‘tmish  hayotini,  iqlimni  va  tabiatdagi  evolyutsion  jarayonlarni anglashga yordam beradi. Ushbu maqolada yuqorida ta’kidlangan mavzular yoritilgan hamda O‘zbekiston davlat tabiat muzeyi misolida tavsiflangan.