MOVAROUNNAHRDA SHAYBONIYLAR SULOLASINING HUKMRONLIGINI O‘RNATILISHI VA UNING TARIXIY AHAMIYATI - Axmadov Davron Azamat oʻgʻli, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  Movarounnahrda  Shayboniylar  sulolasining hukmronlik davrining boshlanishi, siyosiy va harbiy jarayonlar, sulola vakillarining faoliyati, shuningdek, ushbu o‘zgarishlarning ijtimoiy-iqtisodiy va madaniy hayotga ta’siri tahlil qilinadi. Shayboniylar tomonidan Temuriylar hukmronligining tugatilishi va  Yaqin  Sharqdagi  kuchlar  muvozanatining  o‘zgarishi  tarixiy  manbalar  asosida yoritiladi.