OʻQUVCHILARDA AUTODESTRUKTIV XULQ-ATVORNI BARTARAF ETISHNING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Shodiyev Odil Alifboyevich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Autodestruktiv xulqni o'rganish uchun psixologik kuzatish metodi ham tadqiqotlarda keng qo’llaniladi. Bu metodning samarali xususiyatlari bo’yicha psixologik  ilmiy  adabiyotlarda  ko’plab  ijobiy  xulasolarni  uchratish  mumkin. Jumladan L.Vigotskiy kuzatish metodini psixologik tadqiqotlarda keng qo‘llagan va uni  ijtimoiy  o‘rganish  nazariyasi  asosida  tushuntirgan.  U  shaxs  rivojlanishini kuzatishda atrof-muhit va jamiyatning ta’sirini chuqur o‘rgangan. Vigotskiyga ko‘ra, kuzatish bola o‘zining muhitdagi o‘rni va rivojlanish jarayonini tushunishga imkon beradi.