HOZIRGI KUNDA TAʼLIM JARAYONIDA PSIXOLOGIYANING AHAMIYATINI - Tursunova Surayyo Abduvaxobovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Hozirgi  kunda  taʼlim  jarayonida  psixologiyaning  ahamiyatini ortiqcha baholash qiyin. Taʼlim inson hayotidagi asosiy element boʻlib, uning kasbiy va  shaxsiy  rivojlanishini  belgilaydi.  Bir  tomondan,  psixologiya  inson  miyasining tuzilishi va oʻrganish mexanizmlarini yaxshiroq tushunishga yordam beradi. Boshqa tomondan, u oʻquv jarayonining sifati va samaradorligini oshirishi mumkin boʻlgan usullar va yondashuvlarni taqdim etadi.