OʻZBEK TILINI OʻQITISHDA ZAMONAVIY YONDASHUVLAR: TAJRIBA VA ISTIQBOLLAR - Masharipova Guljohon Nurullayevna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Mazkur  maqolada  Oʻzbek  tilini  oʻqitishda  qoʻllanilayotgan  zamonaviy yondashuvlar, ularning afzalliklari, samaradorlik darajasi va amaliyotga tatbiq etilishi haqida  fikr  yuritilgan.  Kompetensiyaviy  yondashuv,  interaktiv  uslublar,  AKT (axborot-kommunikatsiya  texnologiyalari)  vositalaridan  foydalanish,  kommunikativ metodlar  va  kreativ  yondashuvlar  tahlil  qilinadi.  Maqolada  Oʻzbek  tilini  oʻqitish sifatini oshirishga xizmat qiluvchi ilgʻor tajribalar va tavsiyalar ham oʻz aksini topgan.