KICHIK MAKTAB YOSHIDAGI BOLALARNING PSIXIK RIVOJLANISH BOSQICHLARI - Norqizilova Mavjuda Aliyevna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Maqolada kichik maktab yoshi davrida psixik rivojlani va xulq-atvor  xususiyatlari  to‘g‘risida  so‘z  yuritiladi.  Bolani  erta  o‘qish,  yozish,  sanashga o‘rgatib uning bilish jarayonlari zo‘riqtirilsa, bolaning emotsional hissiy rivojlanishi uchun  zarur  bo‘lgan  miya  quvvatining  tanqislashuviga  sabab  bo‘ladi.  Bundan bolalarning emotsional hissiy jarayonlarining kechishida yoki jismoniy rivojlanishida kamchiliklar sodir bo‘ladi.