BOLALARDAGI AGRESSIVLIK MUAMMOSI,YUZAGA KELISHI, KORREKSIYASI - Qoʻshmatov Kamoliddin Abduvahobovich (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Hozirgi  paytda  agressivlilik  muommosi  psixologiyadagi  eng  dolzarb mavzulardan biriga aylangan. Insondagi agressivlik holati har qanday sabablarga bog’liq bo’lib, bu holatning psixodiagnostikasi,  psixoprofilaktikasi bo’yicha xorijda bir  qancha  tadqiqot  ishlari  olib  borilgan  va  ulardan  amaliyotchi  psixologlarimiz foydalanib kelmoqda. Shunday bo’lsada  maktabgacha ta’lim muassasalari xodimlari va  maktab  psixologlari    so’ngi  paytlarda  bolalarda  agressivlilik    juda  ko’payib ketganini ta’kidlab kelishadi. Bolalarda  agressiv harakatlar ayniqsa, ularning  o’tish davrida  kuzatiladi.