O’ZBEKISTONDA DINIY BAG’RIKENGLIK VA MILLATLARARO TOTUVLIK - Abdukaxorova O’g’iloy Isroiljon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Oʻzbekistonda diniy bagʻrikenglik va millatlararo totuvlik davlat siyosatining  ustuvor  yoʻnalishlaridan  biri  hisoblanadi.  Bu  tamoyillar  mamlakatda yashovchi turli millat va din vakillarining hamjihatlikda hayot kechirishi, tinchlik va barqarorlikni  taʼminlashda  muhim  oʻrin  tutadi.  Oʻzbekiston  Konstitutsiyasi  va qonunlari  diniy  eʼtiqod  erkinligi  hamda  barcha  millatlarning  teng  huquqliligini kafolatlaydi.  Shuningdek,  mamlakatda  turli  diniy  konfessiyalar  va  madaniy markazlarning faoliyati davlat tomonidan qoʻllab-quvvatlanib, millatlararo muloqot va hamkorlikni mustahkamlashga qaratilgan chora-tadbirlar amalga oshirilmoqda. Ushbu maqolada  Oʻzbekistonda  diniy  bagʻrikenglik  va  millatlararo  totuvlikning  huquqiy asoslari, amaliy tajribasi va xalqaro miqyosdagi oʻrni tahlil etiladi.