ZULFIYA NOMIDAGI DAVLAT MUKOFOTI — XOTIN-QIZLAR MEHNATI VA IQTIDORI UCHUN MUNOSIB E’TIROF - Abdukaxorova O’g’iloy Isroiljon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  Zulfiya  nomidagi  davlat  mukofoti  xotin-qizlarning  ijtimoiy,  madaniy  va  ilmiy  sohalardagi  yutuqlarini  eʼtirof  etish  va ragʻbatlantirish vositasi sifatida yoritilgan. Mukofotning ahamiyati, uning yosh avlodni vatanparvarlik  va  ijodkorlik  ruhida  tarbiyalashdagi  oʻrni  ko‘rsatib  berilgan. Shuningdek, mukofotga sazovor bo‘lgan iqtidorli qizlarning erishgan yutuqlari va ular orqali jamiyat rivojiga qo‘shayotgan hissasi tahlil qilingan. Ushbu eʼtirof jamiyatda ayollarning  mavqeini  oshirish,  ularni  qo‘llab-quvvatlash  va  yangi  avlod  vakillariga ilhom  bag‘ishlashda  muhim  ahamiyat  kasb  etishi  ta’kidlangan.  Zulfiya  nomidagi  davlat mukofoti haqida qonun, normalar, uning talablari haqida batafsil ma’lumot berib o’tiladi.Davlatimiz  xotin–qizlarning  jamiyat  hayotining  muhim  qismi  ekanligini anglatib turuvchi muhim kuch ekanligi ushbu maqola orqali e’tirof etiladi.