HARBIY O‘ZLASHMA SOHA SO‘ZLARI - Gulzebo Nuraliyeva; Sohibjamol Abdullayeva; Nafisa Alimnazarova (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  zamonaviy  harbiy  sohada  qo‘llanilayotgan o‘zlashma so‘zlarning kelib chiqishi, ularning o‘zbek tilidagi shakllanishi va ishlatilish holati  tahlil  qilinadi.  Harbiy  tilning  zamonaviylashuvi  va  xalqarolashuvi    aynan o‘zlashma  terminlar  orqali  yuz  bermoqda.  Maqolada  ingliz,  rus,  arab  va  boshqa tillardan  kirib  kelgan  harbiy  terminlar  misollar  asosida  yoritilib,  ularning  leksik-semantik moslashuvi va umumxalq tili bilan integratsiyasi o‘rganiladi.