INGLIZ VA OʻZBEK TILLARIDAGI HARBIY TERMINLARNING TAKOMILLASHUVI VA TILSHUNOSLIKKA KIRIB KELISH TARIXI - Gulzebo Nuraliyeva; Gulsevar Boboyeva; Jo’rabekova Robiya (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada ingliz va oʻzbek tillaridagi harbiy terminlarining shakllanishi, tarixiy  rivojlanish  bosqichlari,  ularning  lug‘aviy  tizimda  mustahkamlanishi  hamda tilshunoslik faniga kirib kelish jarayonlari tahlil qilinadi. Shuningdek, ingliz tilidagi harbiy  terminlarning  oʻzbek  tiliga  tarjima  qilinishi  va  adaptatsiyasi,  sohalararo integratsiya jarayonlari koʻrib chiqiladi.