THE ROLE OF EMOTIONAL INTELLIGENCE IN MODERN PEDAGOGY - Sohibjamol Abdullayeva Oybek qizi; Sarvar Hafizov Boborajab o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqola zamonaviy pedagogikada hissiy intellektning (EI) muhim rolini o'rganadi.  Ta'lim  jarayonida  hissiy  intellekt  o'quvchilarning  har  tomonlama rivojlanishini  hal  qilish  uchun  asosiy  mahoratga  aylandi.  Maqolada  EI  va  o'qitish, o'quvchilarning faolligi, inklyuziv ta'lim va maktab etakchiligi o'rtasidagi bog'liqlikni ko'rsatadigan  nazariy  asoslar,  amaliy  qo'llanmalar  va  empirik  dalillar  muhokama qilinadi.