RAQAMLI GISTALOGIYA VA UNING TIBBIY TA'LIMDA QO'LLANISHI INTERAKTIV O'QUV MODULLAR SAMARADORLIGI - Ibragimova Ziyodaxon Jalolidinovna; Rasulova Farzona G'ayratjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu ilmiy ishda raqamli gistalogiya tushunchasi, uning tibbiy ta’limdagi  ahamiyati  hamda  interaktiv  o‘quv  modullarining  o‘quv  jarayonidagi samaradorligi keng yoritilgan. Bugungi kunda raqamli texnologiyalar jadal sur’atlar bilan  barcha  sohalarga,  xususan,  tibbiy  ta’lim  tizimiga  ham  kirib  kelmoqda. Gistalogiya fanini o‘rganishda an’anaviy mikroskopik usullar bilan bir qatorda raqamli texnologiyalarni qo‘llash talabalarga yuqori sifatli raqamli preparatlar bilan ishlash, ularni kattalashtirish, turli qatlamlarda tahlil qilish va dinamik jarayonlarni interaktiv tarzda  kuzatish  imkonini  beradi.  Tadqiqotda  aynan  shu  zamonaviy  imkoniyatlar asosida yaratilgan interaktiv o‘quv modullarining samaradorligi tahlil qilingan.