OLIY TA’LIM MUASSASALARIDA O’QITISH USULLARI. - YULDASHOVA SH.Т. (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Barcha universitetlar texnik yangiliklarni joriy etishlari kerak, aks holda ular taqdim etayotgan ta’lim endi zamon talablari va talabalar ehtiyojlariga javob bermaydi. Buning oldini olish uchun raqamli ta’limni rivojlantirish va uni an’anaviy ta’lim  bilan  uyg‘unlashtirish  zarur.  Talabalar  bilimini  tayyorlashda  o`quvchining bilimlarni o`zlashtirish, ko`nikma va malakalarni shakllantirishdagi umumiy maqsadli va  tashkiliy  faoliyati  muhim  ahamiyatga  ega.  Zamonaviy  ta'lim  sharoitida  ko'plab o'qitish usullari qo'llaniladi. Ular ma'lum bir asosda ta'lim usullari tizimini ifodalaydi. O'qituvchilar tomonidan qo'llaniladigan o'qitish usullarini uch turga bo'lish mumkin: passiv, faol va interaktiv - har birining o'ziga xos xususiyatlari va shartlari. Ta'limdagi innovatsiyalar  ta'lim  texnologiyalarini  takomillashtirish,  ijodiy  fikrlash,  texnika  va o'quv materiallarida integratsiyalashuv jarayonidir. Bugungi kunda innovatsion ta'lim faoliyati ta'lim faoliyatining eng muhim tarkibiy qismlaridan biri, ayniqsa, oliy ta'lim muassasalarida.