СОҒЛИҚНИ САҚЛАШ ТИЗИМИДА НОДАВЛАТ СЕКТОРНИ РИВОЖЛАНТИРИШ ВА ТАРАҚҚИЙ ЭТТИРИШ - Хайитов Абдулазиз Хайдар Ўғли (TADQIQOTLAR, 2025)
Аннотация Мақола  Ўзбекистонда  соғлиқни  сақлаш  тизимидаги  нодавлат секторнинг ривожланиш тенденцияларини, унинг афзалликлари ва бу соҳада мавжуд муаммоларни таҳлил қилади. Унда нодавлат тиббиёт муассасаларининг сифатли тиббий хизматлар кўрсатишдаги ўрни, инновацияларни жорий этиш ва рақобатни оширишдаги роли ёритилади. Шунингдек, нодавлат секторни янада ривожлантириш учун зарур бўлган давлат сиёсатидаги ўзгаришлар ва таклифлар кўриб чиқилади.