SANOAT MAHSULOTLARINI EKSPORTINI RIVOJLANTIRISH BOSQICHLARI - Ibrohimov Xojiakbar To'lanboy o‘g‘li,; F.A. Rustamova,; M.Muxtorov, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqola  sanoat  mahsulotlari  eksportini  rivojlantirishning asosiy bosqichlarini har tomonlama tahlil qiladi. Unda eksport faoliyatini boshlashdan to  uning  samaradorligini  doimiy  monitoring  qilishgacha  bo'lgan  barcha  jarayonlar bosqichma-bosqich ko'rib chiqiladi. Maqolada bozor tahlili, mahsulotni moslashtirish, ishlab chiqarishni tashkil etish, sifatni ta'minlash, marketing strategiyalari, logistika, moliyaviy  va  institutsional  qo'llab-quvvatlash  hamda  doimiy  takomillashtirish  kabi jihatlarning  ahamiyati  yoritilgan.  Tadqiqot  natijalari  mamlakatning  eksport salohiyatini  oshirish  va  xalqaro  bozorlardagi  raqobatbardoshligini  mustahkamlash uchun amaliy tavsiyalar beradi.