OILAVIY TADBIRKORLIKNI RIVOJLANTIRISHGA TA'SIR ETUVCHI OMILLAR VA ULARNING YECHIMLARI - Shavkatov Yaxyobek Shoyatbek o’g’li; Ilhomjon Ergashev (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqola  O'zbekistonda oilaviy  tadbirkorlikni rivojlantirishga ta'sir etuvchi asosiy omillarni va ularni bartaraf etish yo'llarini tahlil qiladi. Unda moliyaviy resurslarning cheklanganligi, bilim va tajriba yetishmasligi, bozorga  chiqishdagi  qiyinchiliklar,  huquqiy  va  byurokratik  to'siqlar,  shuningdek, infratuzilma  muammolari  kabi  omillar  chuqur  ko'rib  chiqilgan.  Maqola  har  bir muammo uchun aniq yechimlarni, jumladan, davlat ko'magi, o'quv dasturlari, bozorga chiqish  strategiyalari  va  byurokratiyani  soddalashtirish  choralarini  taklif  etadi. Yakunda  oilaviy  tadbirkorlikning  mamlakat  iqtisodiyoti  va  aholi  farovonligini oshirishdagi muhim roli ta'kidlangan.