TIJORAT BANKLARINING XIZMAT KO‘RSATISH SAMARADORLIGINI OSHIRISH YO‘LLARI - G’offorova Mohinur Qahramon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  tijorat  banklarida  xizmat  ko‘rsatish samaradorligini  oshirish  masalalari  ko‘rib  chiqiladi.  Avvalo,  bank  xizmatlari samaradorligi tushunchasi va baholash mezonlari nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Keyin amaliy  muammolar  –  eskirgan  infratuzilma,  murakkab  ichki  jarayonlar,  xodimlar malakasining pastligi, xavf boshqaruvi zaifligi va hk. – ko‘rib chiqilib, ularni bartaraf etish  yo‘llari  taklif  qilinadi.  Xizmat  sifatini  oshirishda  raqamli  transformatsiya, innovatsion  texnologiyalar,  Lean  va  Six  Sigma  kabi  jarayonlarni  optimallashtirish metodlari, shuningdek, bank menejmentini kuchaytirish usullari muhim ekani ko‘rsatib o‘tilgan. Taklif etilgan tavsiyalar banklarning raqobatbardoshligini va barqarorligini oshirishga qaratilgan.