BUYRAK MIKROTUZILISINING O'ZGARISHI SIRKA KISLOTASI BILAN ZAXARLANISHDA. - Muhammadiyeva.F.R (TADQIQOTLAR, 2025)
Rezyume: Sirka kislotasi bilan tasodifiy va o'z joniga qasd qilish maqsadida zaharlanganda,  gemoglobinurik  nefrozning  xarakterli  belgilari.  Ammo  buyrak parenximasining  shikastlanish  darajasi,  agar  zaharlanishdan  oldin  o'tkir  yoki surunkali stress bo'lsa, eng aniq namoyon bo'ladi.