IBN SINO MA’NAVIY MEROSIDA AXLOQ MASALASI VA UNING BADIIY OBRAZLARDAGI TALQINI - Tursunova Dilnura Akram qizi; Maxmudova Aziza Nugmanovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ibn Sino, o’z asarlarida axloqiy tamoyillarni, insonning ma’naviy rivojlanishi va fazilatlarining ahamiyatini ta’kidlagan.  Uning fikrlariga ko’ra, axloq inson  hayotining  ajralmas  qismi  bo’lib,  shaxsning  ichki  dunyosini  va  tashqi munosabatlarini belgilaydi. Shuningdek, Ibn Sinoning badiiy obrazlar orqali axloqiy g’oyalarni ifodalash usullari ham o’rganiladi. U shaxsiy fazilatlar, adolat, sabr-toqat va mehr-oqibat kabi tushunchalarni badiiy asarlarda qanday aks ettirganligi misollar bilan ko’rsatiladi.