KOSMONAVTIKA VA UNING INSON HAYOTIDAGI O‘RNI - Erkinova Mo‘ldir Saulebek qizi; Jabborov Ramzjon Botirqul o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Kosmonavtika  —  bu  kosmik  fazoni  o‘rganish  va  undan foydalanish  bilan  shug‘ullanuvchi  fan  va  texnika  sohasi  bo‘lib,  u  astrofizika, aerodinamika, robototexnika va kompyuter fanlari bilan chambarchas bog‘liq. Mazkur maqolada  kosmonavtikaning  asosiy  yo‘nalishlari,  amaliy  ahamiyati,  afzalliklari, ekologik muammolari va kelajakdagi rivojlanish istiqbollari tahlil qilinadi.