PANDAS KUTUBXONASI YORDAMIDA JADVALLI MA’LUMOTLARNI QAYTA ISHLASH USULLARI - Tojimamatov Israil Nurmamatovich; Komilova Zulxumor Xokimovna; Komilova Sharofatxon Azizbek Qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
ANOTATSIYA.  Ushbu  maqolada  Python  dasturlash  tilining  eng  ommabop kutubxonalaridan  biri  hisoblangan  Pandas  kutubxonasi  yordamida  jadval ko‘rinishidagi  ma’lumotlar  bilan  ishlashning  asosiy  usullari  yoritilgan.  Tadqiqotda Pandas'ning DataFrame va Series obyektlari, ma’lumotlarni yuklash, tozalash, filtrlash, guruhlash, statistika olish va vizualizatsiya qilish imkoniyatlari misollar bilan ko‘rib chiqilgan.  Amaliy  tahlillar  orqali  bu  kutubxonaning  ilmiy  va  sanoatdagi  keng qo‘llanilishi asoslab berilgan.