UMUMTA`LIM MAKTABLARIDA O`QUVCHILARNI OILAVIY HAYOTGA TAYYORLASHNING DOLZARB MUAMMOLARI - Mashrapov Qahramonjon Mirzayevich,; Ergasheva Zilolaxon, (TADQIQOTLAR, 2025)
Mamlakatimiza keying yillarda malga oshirilayotgan  barcha isloxotlar inson qadr  qimmatini  yuksaltirish,  ayniqsa  yoshlarimizning  yuksak  ma`naviyatli  shaxs sifatida ulg`ayishi, har tomonlama kamol topishiuchun qulay shart sharoitlar yaratishga qaratilmoqda.  Shuningdek,  jamiyatimizning  asosi  -  oila  institutini  yanada mustahkamlash va rivojlantirish, oilalarni, ayniqsa yosh oilalarni huquqiy va ijtimoiy-iqtisodiy  manfaatlarini  himoya  qilish  hamda  qo’llab-quvvatlashni  kuchaytirish borasida olib borilayotgan barcha ishlarni sifat jihatidan yangi bosqichga ko’tarish, jismonan sog’lom, ma'naviy yetuk va har tomonlama rivojlangan barkamol avlodni tarbiyalashda  oilaning  rolini  oshirish,  mustahkam,  sog’lom  oilani  shakllantirish borasida mamlakatimizda bir qator ishlar amalga oshirilmoqda.