XITOY EKSPORT O’SISHI VA UNING GLOBAL SAVDOGA TA’SIRI - Yo’lchiyev Azizbek Baxrom o’g’li (TADQIQOTLAR, 2025)
ANOTATSIYA   Ushbu  maqolada  Xitoy  eksportining  o‘sishi  va  uning  global  iqtisodiyotga ta’siri  tahlil  qilinadi.  Xitoyning  iqtisodiy  siyosati,  ishlab  chiqarish  salohiyati  va investitsiya muhiti uning xalqaro bozordagi yetakchi o‘rniga erishishida asosiy omillar sifatida ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot davomida, ayniqsa, Xitoyning texnologiya va kiyim-kechak sektorlaridagi eksport salohiyati, ushbu sohalarning global bozorga ta’siri va iqtisodiy rivojlanishga qo‘shgan hissasi tahlil qilinadi.