“BANK EKOTIZIMLARINING BARQAROR RIVOJLANISHINING BOSHQARISHNING ZAMONAVIY USULLARI” - Tursunova Mahliyo Bahodirjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Mazkur  maqolada  bank  ekotizimlarining  barqaror  rivojlanishini  ta'minlashda boshqaruvning zamonaviy yondashuvlari tahlil qilinadi. So‘nggi yillarda bank tizimi faqat  moliyaviy  vositachi  sifatida  emas,  balki  raqamli  texnologiyalar,  moliyaviy xizmatlar diversifikatsiyasi va ekologik ijtimoiy  mas'uliyat asosida shakllanayotgan murakkab  ekotizim  sifatida  namoyon  bo‘lmoqda.  Tadqiqotda  bank  ekotizimlari tushunchasi, ularning struktura va funksiyalari, barqarorlikni belgilovchi omillar va boshqaruvga oid ilg‘or amaliyotlar chuqur tahlil etiladi. Shuningdek, tizimli xavflarni kamaytirish, raqamli transformatsiya, ESG tamoyillarini joriy etish kabi zamonaviy boshqaruv vositalari yoritiladi. Maqolada ilmiy-nazariy manbalar, xalqaro tajriba va statistik ma’lumotlarga tayangan holda xulosalar chiqariladi va amaliy tavsiyalar ishlab chiqiladi.